Dječji animatori. Animatori za djecu

Dječji animatori. Animatori za djecu su obavezan i nezaobilazan sadržaj za sva dječja događanja. Proslava dječjeg rođendana, krstitke, dječje kreativne radionice…animatori su uistinu potrebni. Puno puta ćete čuti kako su dječji rođendani fantastično protekli jer su cijeli program bili savršeno kooridinirani, a djeca pritom nisu napravila nikakav nered. Animatori za djecu nisu babysitteri. Oni ne čuvaju djecu kao tete u vrtićima niti guvernanata. (fr. gouvernante)

Dječji animatori. Animatori za djecuTko su dječji animatori?

Dječji animatori su provjerene mlade osobe s bogatim radnim iskustvom koji će dječji rođendan ili zabavu Vašeg djeteta upotpuniti kvalitetnim sadržajnim programom s ciljem odlične zabave. Vrlo bitno je da nam se napomene uzrast i broj djece kako bi što adekvatnije i bolje mogli oformiti tim s određenim brojem animatora koji će doći na dječji rođendan Vašeg djeteta. Obično se prakticira da jedan animator je optimalan za 10-12 djece.  U koliko se radi o većem broju djece svakako preporučamo da uzmete proporcionalno i veći broj animatora. Duljina trajanja programa vrlo je često pitanje kod dogovora oko programa.  Naše iskustvo je da animator dođe 10ak minuta ranije na dječje događanje (rođendan, krstitke, event…) te zajedno s domaćinom dočekivao goste te imao momentalno upoznavanje sa sadržajima koje će prirediti tijekom događanja. U koliko se radi o dječjem rođendanu, obično se animator zadržava oko 180 minuta (3 sata).

Koliko dugo animatori za djecu ostaju na zabavi?

U koliko želite da animatori za djecu budu dulje, svakako nam napomenite kako bi mogli prilagoditi druge obveze istih. Od rekvizita za igru i zabavu animatori donose osnovne stvari. Animatori će svojim rekvizitima za igru pridobiti pažnju djece s obzirom na poznavanje rada i protokola. U koliko Vi imate neku određenu želju da Vaše dijete želi nešto posebno potrebno je tijekom rezervacije usluge to naglasiti kako bi animator došao kompletno spreman.

Rekviziti za igru

Igre koje animatori za djecu donose na rođendan su uvijek poznati djeci. Ovisno o mjestu održavanja dječjeg rođendana, pa i prema uzrastu djece  igre mogu biti društvene s edukativno didaktičkim elementima (popularne kutije i kompleti igara), sportske igre (lopte, vijače za preskakivanje, vreće za skakanje, frizbi tanjuri, ping pong loptice, tenis loptice, lopte na napuhavanje…), a u koliko se radi o programima za malu djecu tada preferiramo više kreativne igre (crtanje, slaganje mozaika, puzzle, mini kreativne radionice…). Ako Vi naglašavate da Vaše dijete ili neka grupa djece preferira neke specifične igre svakako je bitna ta informacija kako bi što kvalitetnije unaprijed mi mogli osigurati kako bi ispunili očekivanja.

Animatori za djecu nisu studenti koji se ovim poslom bave tek tako da imaju za džeparac. Radimo jedino sa stručnim i educiranim kadrom koji ima završen fakultet te minimalno 2 godine aktivnog radnog iskustva.

Preporuke i savijeti

Specifične savijete i preporuke mi Vama uvijek dajemo u vidu informacija koje su bitne za kvalitetnije organiziranje rođendana. To su više pitanja koja su u izravnoj vezi s detaljima rođendana. Primjer: koliko očekujete djece na rođendanu, kojega su uzrasta pretežno djeca, da li će biti rođendan na otvorenom ili zatvorenom prostoru, da li će roditelji biti prisutni u vrijeme rođendana, da li su djeca s posebnim potrebama, ako da koje su… Sve te informacije su upisane na online pristupnicu koju Vi popunjavate prilikom rezervacije rođendana i na temelju toga ponekada volim dati Vama savjet što učiniti i kako kvaliteno obogatiti dječji rođendan za bolju zabavu i bolju sigurnost djece.

Dječji animatori za djecu ne preuzimaju odgovornost za djecu. Neophodno je da su roditelji u blizini!

Animatori za djecu jasličkog uzrasta

 

Animatori za djecu kod djece jasličkog uzrasta imaju relativno sažet program. Čitanje knjigica, priča, lutkice koje se stavljaju na ruku koje interpretiraju priče…Dječji animatori donose materijale za rad. Optimalan broj djece je 12-15.

 

Animatori za djecu oko 5 godina

Animatori za djecu uzrasta oko 5 godina Igre prilagođene djeci te u dogovoru s njima se održava program…Dječji animatori donose materijale za rad. Optimalan broj djece je 12-15.

Animatori za djecu od 6 - 8 godina

Animatori za djecu uzrasta od 6 – 8 godina Igre prilagođene djeci te u dogovoru s njima se održava program…Dječji animatori donose materijale za rad. Optimalan broj djece je 12-15.

Animatori za djecu različitog uzrasta

Animatori za djecu različitog uzrasta. Igre prilagođene djeci te u dogovoru s njima se održava program. Ponekada preporučamo da bude više od 1 animatora jer djeca od 2 godine ne mogu jednako kvalitetno pratiti program kao djeca od 9 godina….Dječji animatori donose materijale za rad. Optimalan broj djece je 12-15.

Cijena usluga animatora za djecu se računa na sljedeći način:

Zagrebačko područje (Grad Zagreb), 1 sat je 350.00 Kuna. Svaki sljedeći je 150.00 Kuna. Cijene su bez PDV-a. Dolazak van Zagreba se dodatno naplaćuje.